Augmented reality nu realiteit in het huishouden

admin


Geïnspireerd door de systematische schoonmaakbenadering van de Dyson 360 Vis NavTM robotstofzuiger, helpt de Dyson CleanTrace gebruikers om methodischer schoon te maken door real-time AR-visualisaties te bieden van waar ze hebben schoongemaakt en de plekken die ze hebben gemist. Hierdoor wordt het giswerk weggenomen van de ‘heb ik daar al schoongemaakt’ vraag.

De Dyson CleanTrace brengt een combinatie van technologieën samen voor de meest krachtige, intelligente en grondige reiniging. Dankzij de LiDAR-technologie van de telefoon van een gebruiker kan de Dyson CleanTrace de kamer in kaart brengen en met behulp van AR het schoonmaakpad overleggen, zodat je kan zien waar je hebt schoongemaakt en wat je hebt gemist. Wanneer je klaar bent met schoonmaken, kan je de kamer scannen met je telefoon om hiaten te identificeren, zodat je nooit een plekje mist. De bestaande technologie in de Dyson Gen5detect neemt vervolgens akoestisch de stofdeeltjes waar en telt deze, als bewijs van een grondige reiniging.

“We realiseerden ons dat we allemaal het een en ander konden leren van de methodische schoonmaakaanpak van onze robotstofzuigers. In tegenstelling tot de meeste mensen die schoonmaken, weten Dyson-robots waar ze zich in de kamer bevinden, waar ze zijn geweest en waar ze nog heen moeten. Met de Dyson CleanTrace voegen we deze extra laag schoonmaakintelligentie toe aan de Gen5detect-stofzuiger. Het geeft je de mogelijkheid om te zien waar je wel en niet hebt schoongemaakt, wat, in combinatie met onze ingebouwde deeltjesdetectietechnologie, het bewijs levert dat de vloer echt schoon is.” Charlie Park – VP of Engineering, Dyson Home

Dyson onthult augmented reality-tool Dyson CleanTrace

Inefficiënte schoonmaakmiddelen

Dyson-ingenieurs zijn geobsedeerd door het bedenken van manieren om de manier waarop we schoonmaken te verbeteren. Naast uitgebreide tests in de laboratoria bestuderen onze ingenieurs menselijk gedrag en schoonmaakgewoonten, evenals frustraties, in de echte wereld. Ze hebben honderden uren besteed aan het observeren van het schoonmaken van huizen over de hele wereld – ze hebben onderzocht hoe lang elke schoonmaaksessie duurt, de effectiviteit van het schoonmaken, verschillende stofzuighoeken en -patronen, en zelfs hoe vaak een gebruiker een machine neerlegt tijdens een sessie. Dit alles vormt de basis voor voortdurende innovatie op het gebied van stofzuigertechnologie.

Uit ons onderzoek blijkt dat consumenten regelmatig de hoeveelheid tijd die ze schoonmaken overschatten. Uit gegevens blijkt dat ongeveer 80% van de schoonmaakbeurten minder dan 10 minuten duurt, terwijl mensen beweren dat ze gemiddeld 24 minuten per sessie stofzuigen. Bovendien zijn consumenten lukraak en inefficiënt: ze passeren regelmatig meerdere keren dezelfde gebieden en missen andere plekken helemaal, wat de noodzaak van de Dyson CleanTrace aantoont.

Dyson onthult augmented reality-tool Dyson CleanTrace
De Dyson CleanTrace is verkrijgbaar vanaf juni 2024.Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment