De informele circulaire economie op de radar: Doe mee met het onderzoek

admin


De informele circulaire economie op de radar: Doe mee met het onderzoek

Renoveren en herstellen. Hergebruik en delen. Het zijn enkele voorbeelden van activiteiten die ervoor zorgen dat het nut en de waarde van producten, onderdelen en materialen langer behouden kunnen blijven. Ze dragen daarom ook bij aan de circulaire economie. Deze circulaire economie laat zich deels meten door de economische activiteit van professionele herstellers, bouwbedrijven en Kringwinkels.

Een deel van de circulaire economie blijft echter onzichtbaar, want ook particulieren voeren zelf of via een klusjesman herstellingen uit, helpen bij renovaties bij vrienden en familie, hergebruiken producten via online platformen, en delen materialen via verenigingen. Dit ‘informele’ deel van de circulaire economie bleef tot dusver onderbelicht en daarom ook vaak niet meegerekend.

Om een completer beeld te hebben van herstellingen, renovaties, hergebruik en de deeleconomie lanceert de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) een grootschalige bevraging bij particulieren. Vul deze in en maak kans op één van de 20 pakketten met LED-lampen. De resultaten delen we vanaf januari in deze nieuwsbrief.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen

Lees ook:

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment