Dinsdagochtend is het beste moment om op zoek te gaan naar een woning

admin


Dinsdagochtend is het beste moment om online naar een woning te zoeken, aangezien dan meer dan 19% van de nieuwe zoekertjes op Immoweb verschijnt. Dit blijkt uit onderzoek van het vastgoedplatform. Maar liefst 85% van de zoekertjes worden op weekdagen geplaatst, waarschijnlijk omdat 90% van de advertenties afkomstig zijn van vastgoedkantoren en makelaars. Huizenjagers doen er goed aan om vroeg op te staan, want de meeste nieuwe zoekertjes worden tussen 5 en 6 uur ‘s ochtends geplaatst.

Eerder door de week of toch in het weekend?

De meeste zoekertjes voor panden worden geplaatst op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, goed voor 72% van de nieuwe advertenties. Zowel professionals als particulieren zijn verantwoordelijk voor deze plaatsingen. Dinsdag is de populairste dag, met 19,2% van de nieuwe zoekertjes, en een piek om 6 uur ‘s ochtends, wanneer 8,8% van de zoekertjes van die dag verschijnen.

Dinsdagochtend is het beste moment om op zoek te gaan naar een woning
Het weekend is eigenlijk niet het ideale moment om op zoek te gaan naar een woning. Dat komt omdat 90% van de zoekertjes op ons platform geplaatst worden door vastgoedmakelaars en zij zijn meestal minder actief in het weekend” zegt Piet Derriks, managing director van Immoweb. Het is zelfs zo dat zoekertjes die op zaterdag op Immoweb geplaatst worden slechts 10% van de wekelijkse zoekertjes zijn. Zoekertjes die op zondag geplaatst worden, tellen zelfs maar voor 4,2% van alle zoekertjes.

Hoewel makelaars minder zoekertjes plaatsen op zondag, is het een van de populairste dagen voor particulieren. 15,1% van de wekelijkse zoekertjes in deze categorie worden op die dag online geplaatst. Voor maandag is dit 16,7%. Zoekertjes van particulieren zijn goed voor 10% van het totale aantal woningen dat te koop wordt aangeboden op het platform.

Concluderend: om je kansen op het vinden van de ideale woning te maximaliseren, kun je het beste doordeweeks zoeken, vooral op dinsdag, woensdag en donderdag.

De ideale woning behoort toe aan degenen die vroeg opstaan!

Of het nu doordeweeks is of in het weekend, Immoweb heeft een gouden regel voor het vinden van de woning van je dromen: ga heel vroeg in de ochtend op zoek!

Van maandag tot vrijdag is de periode van 5 uur ‘s ochtends tot 6 uur ‘s ochtends cruciaal, aangezien 14% van de dagelijkse zoekertjes in deze periode online gezet wordt. De oorzaak van deze piek ligt bij het automatisatiesysteem van het platform: een vastgoedmakelaar kan een zoekertje indienen tijdens diens werkuren, en door de automatisatie wordt dit zeer vroeg de volgende ochtend zichtbaar. Geen zorgen, voor degenen die graag uitslapen is er ook een goede periode van 12 uur tot 17 uur. Dan worden 29% van de zoekertjes voor woningen online geplaatst, met een piek om 16 uur (6,4%).

In het weekend is er een gelijkaardige piek te zien tussen 5 en 6 uur op zaterdag, met 30% van de zoekertjes die dan online gezet worden. Deze trend doet zich niet voor op zondag, wanneer er twee pieken zijn: één om middernacht, goed voor 6% van de zoekertjes van die dag, en één tussen 11 en 16 uur, goed voor 29% van de zoekertjes van die dag.Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment