Hoe kies je de juiste veiligheidsbril op sterkte?

admin


Hoe kies je de juiste veiligheidsbril op sterkte?

Foto: Seeh

Werken in de bouw brengt specifieke risico’s met zich mee, met name ook voor de ogen. Of je nu thuis aan het klussen bent of op een bouwplaats, de juiste oogbescherming is cruciaal. Maar hoe kies je de ideale veiligheidsbril op sterkte? In deze blog duiken we dieper in dit onderwerp.

Verschillende gevaren tijdens het werk

Of je nu in de bouw werkt of thuis klust, je kunt te maken krijgen met diverse gevaren:

  • Chemisch gevaar
    Denk hierbij aan schadelijke vloeistoffen, dampen of gassen die in contact kunnen komen met je ogen.
  • Mechanisch gevaar
    Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld rondvliegende splinters, steentjes of losgekomen stofdeeltjes.
  • Stralingsgevaar
    Dit betreft blootstelling aan schadelijke ultraviolette of infrarode straling.

Het is essentieel dat een bril voldoet aan de NEN EN-166 eisen om als gecertificeerde veiligheidsbril beschouwd te worden. Dit geldt voor zowel de glazen als het montuur. Na certificering wordt het CE-teken aan de zijkant op het montuur van de bril geplaatst.

Hoe kies je de juiste veiligheidsbril op sterkte?

Wat bepaalt de prijs van een veiligheidsbril op sterkte?

De prijs van een veiligheidsbril op sterkte kan variren. Zo kun je kiezen voor verschillende coatings, afhankelijk van je werkzaamheden. Denk aan een kraswerende laag, anti-reflectie coating of een antistatische coating, wat de glazen vocht-, vet- en vuilafstotend maakt. Ook de keuze tussen enkelvoudige en multifocale glazen benvloedt de prijs.

Vergoeding van veiligheidsbrillen op sterkte

Werkgevers hebben de plicht om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van hun werknemers. Als werknemers risico lopen op oogletsel, dan moet de juiste oogbescherming voorhanden zijn. Dit leidt tot de vraag: “Moet een werkgever een veiligheidsbril op sterkte vergoeden?” Het antwoord is ja.

Hoe kies je de juiste veiligheidsbril op sterkte?

Conclusie

Je ogen zijn van onschatbare waarde, vooral in risicovolle omgevingen zoals de bouw. Kies daarom altijd voor een hoogwaardige veiligheidsbril op sterkte. Vergeet ook niet na te gaan of je recht hebt op een vergoeding voor deze essentile bescherming.

De veiligheidsbrillen op sterkte van Seeh zijn CE-gemarkeerd en voldoen aan de belangrijke EN-166 norm. Het montuur zit bij de prijs inbegrepen en wij leveren altijd een gratis etui, brillenkoord en brillendoekje bij elke bestelling van een veiligheidsbril op sterkte. Kijk eens op www.seeh.nl.

Lees ook:

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment