In 5 stappen naar je ideale screen

admin


Je bent overtuigd dat buitenzonwering de meest efficiënte oplossing is om het binnenshuis koel te houden? Goed zo. Maar hoe kies je nu de beste screens voor jouw woning? Geen nood, we gidsen je graag door het brede gamma naar het ideale type en de meest geschikte configuratie. Zo kom je in 5 stappen tot een heerlijk koele thuis.

1. Het type screen bepalen

Welke ramen je precies wil beschermen tegen de zonnewarmte zijn een eerste belangrijke factor bij de keuze van je screens. Voor elk type raam heeft Renson een passende oplossing. Bekijk het passende screengamma voor:

Wist je dan we voor minimalistische ramen een aangepaste collectie hebben? De Fixscreen Minimal ondersteunt de strakke, moderne look-and-feel van minimalistische architectuur, bij renovatie, na-montage of nieuwbouw.

In 5 stappen naar je ideale screen

Foto: © Renson

2. Nieuwe of bestaande ramen?

Bij nieuwbouw kan je de doekkast en zijgeleiders perfect in de gevel inwerken en kies je dus voor inbouwscreens, samen met je nieuwe ramen. Bij na-installatie wil je vooral dat de screens subtiel voor het raam geïnstalleerd worden. Onze voorbouwscreens maken dit mogelijk, ook bij een strakke, moderne architectuur.

Verbouw je, dan zijn er 2 mogelijkheden:

 • Vervang je de ramen? Dit is het ideale moment om inbouwscreens te laten plaatsen, mee met de ramen en met de doekkast en zijgeleiders mee geïntegreerd in de gevel.
 • Blijven de ramen behouden? Dan kan je die voorzien van voorbouwscreens.

In 5 stappen naar je ideale screen

Foto: © Renson

3. De bediening van je screen

Uiteraard hebben je screens energie nodig om op en neer te gaan. En dus is de motor van een stroomkabel voorzien die aangesloten wordt op het elektriciteitsnet. Behalve dan bij de screens uit het Solar-gamma. Die hebben een zonnecel die de screenmotor voedt. Duurzaam en ideaal bij na-installatie. Want zo vermijd je dat er geboord moet worden in de gevel om de stroomkabel te trekken, hou je het stofvrij en hoeft de installateur zelfs niet binnen te zijn voor de plaatsing.

Je bediendingsvoorkeur zal het meest geschikte type motor bepalen:

 • Wil je graag een vaste schakelaar en/of integratie in je domoticasysteem, al dan niet gelinkt aan een app? Dan opteer je het best voor een bedrade motor.
 • Geef je de voorkeur aan een draadloze hand- of muurzender, eventueel gelinkt aan een app-sturing via de Somfy TaHoma? Dan kies je het best voor een radiogestuurde (solar)motor.

Maar dat is niet alles! Een radiogestuurde motor in combinatie met onze Solmate-sturing maken je screens slim zonder extra sensoren of duur domoticasysteem. Op basis van jouw voorkeuren en actuele weerdata ‘in the cloud’ stuurt die de screens volautomatisch aan. Zo ben je op elk moment zeker van een aangename binnentemperatuur, zonder moeite.

In 5 stappen naar je ideale screen

Foto: © Renson

4. Het juiste doek kiezen

Om nog beter aan te sluiten bij jouw wensen en noden, bieden we screendoeken aan in verschillende materialen en met diverse afwerkingen. Elk met unieke eigenschappen en functionaliteiten:

 • Een glasvezeldoek laat het meeste licht door. Dit doektype is geweven uit glasvezeldraden die voorzien zijn van een pvc-coating en is vormvast, ongevoelig voor vocht en warmte en kleurecht.. Er zijn 3 verschillende soorten glasvezeldoeken:
  • Sergé, voor een optimaal evenwicht tussen zonwering en doorkijk
  • Natté, met een loodrechte weving , andere uitstraling en een beperktere doorkijk
  • Privacy, voor een nog minder doorkijk en dus meer privacy
 • Een polyesterdoek is stabiel en vervormt nauwelijks. Dat maakt dit doektype uitermate geschikt voor het Topfix-gamma (doekzonwering voor horizontale en schuinliggende ramen). Het nieuwe Veozip-doek combineert thermisch comfort met een natuurlijke look-and-feel, mede dankzij het gebruik van hennepgaren.
 • In de slaapkamer dragen verduisterende doeken bij aan een goede nachtrust. Ze houden het invallend licht volledig tegen, zodat je kamer perfect donker is. Bovendien zien ze er van buitenaf net zo uit als andere screens. Dat komt de uniforme aanblik van je gevel alleen maar ten goede.

5. Kleur bekennen

Zowel de kleurkeuze voor je screendoek als voor het lakwerk van de aluminium onderdelen heeft een aanzienlijke impact. Goed om weten: donkere doeken geven een pak meer doorzicht naar buiten en houden de zonnewarmte ook net iets beter tegen dan bleke doeken. Tegelijk garandeert een juiste kleurkeuze, van lakwerk en doek, een optimale integratie in de gevel. Natuurlijk geldt hier ook: over smaak valt niet te twisten.

Liever voorkomen dan genezen!

Anticipeer op oververhitting en bestel je screens vandaag nog. Met de screens op warme dagen consequent naar beneden, hou je de zonnewarmte tegen en blijft je huis – en je hoofd – koel. Deze leidraad geeft je alvast een idee hoe je je keuze maakt. Al helpt een installateur uit de buurt je uiteraard ook graag verder.Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment