Install Day 2023: 6e editie rolt de groene loper uit voor de toekomst

admin


Install Day 2023: 6e editie rolt de groene loper uit voor de toekomst

In 2022 verwelkomde Install Day, georganiseerd door Techlink en Embuild al meer dan 450 studenten. Dit jaar is dat aantal verdubbeld en is er een praktisch programma op maat voor de scholen in samenwerking met Fluxlab en Volta.

Install Day, ht toonaangevend event voor professionals uit de installatiesector, vindt plaats op vrijdag 13 oktober in Brussels Gate (ex-Brussels Kart Expo). Van 9 tot 19 u zullen niet minder dan 250 fabrikanten en distributeurs aanwezig zijn om de laatste innovaties en trends in de installatiesector voor te stellen. Net als vorig jaar zet Install Day de installateur van de toekomst in de kijker met een reeks van 10 workshops die verschillende facetten van de installatiebranche belichten. Voor meer dan 900 studenten uit de 4 hoeken van het land, zowel Franstalig als Nederlandstalig, rollen we de spreekwoordelijke groene loper uit op 13 oktober in Groot-Bijgaarden.

Install a sustainable tomorrow

Geen energietransitie zonder de installatiesector. Installateurs zullen finaal verantwoordelijk zijn om een meer duurzame toekomst op het (installatie)terrein te installeren. De technologie heeft de wind in de zeilen en de nieuwste installatietechnieken (elektro, sanitair, verwarming, ventilatie, airco, ) brengen (energie)oplossingen op maat. Stilstaan is achteruitgaan, dus presenteren de standhouders op Install Day hun nieuwste producten, technieken, software, digitale tools, zodat elke professional weer helemaal mee n genspireerd naar huis kan s avonds. In 2022 ontvingen we maar liefst 4200 bezoekers een cijfer dat dit jaar vlot overschreden zal worden.

Install Tomorrow zet jongeren centraal

Meer dan ooit zullen jongeren de toekomst bepalen en vormgeven. De War For Talent is helaas een realiteit, vooral in onze sector, die al jaren kampt met een tekort aan geschoolde arbeidskrachten. De spreekwoordelijke vijver met technische profielen is duidelijk leeg en de instroom vanuit de scholen is ontoereikend. Dit geldt niet alleen voor de installatiebedrijven, maar ook voor distributeurs en fabrikanten. Verschillende installatieberoepen zijn al enkele jaren knelpuntberoepen. Technieken zijn sterk gevolueerd en jongeren krijgen dit niet altijd te horen op school. Als we hen kunnen aantonen hoe belangrijk digitalisering is en hoe onze nieuwe technische installaties bijdragen aan een meer duurzame toekomst, dan worden de technische jobs ongetwijfeld attractiever. Onze sector is sexy, het wordt alleen nog niet zo gepercipieerd. Verder moeten wij nog duidelijker maken aan het publiek welke onmiskenbare rol onze sector speelt in de maatschappij. Daarom lanceerde Techlink afgelopen maart een grote campagne, Install Tomorrow, gericht op jongeren en hun ouders, om de technische beroepen meer onder de aandacht te brengen. Tijdens Install Day 2023 zet Techlink de jonge talenten dan maar al te graag centraal om hen duidelijk te maken dat ze meer dan welkom zijn in onze sector en dat zij finaal de toekomst gaan installeren.

“De studenten van vandaag, of ze nu loodgieterij, verwarming of elektriciteit studeren, zijn het menselijk kapitaal van morgen in het Ecosysteem van de multifunctionele installaties”, zegt Carole Metzmacker, Marketing & Communication Manager bij Techlink. “In samenwerking met Fluxlab en Volta laten we al deze studenten kennismaken met de installatiewereld van morgen met VR-simulaties, robottoepassingen, IoT-oplossingen… Zo helpen we de installateurs van morgen een warm welkom te geven, zodat ze ambassadeurs kunnen worden van een boeiende sector met een veelbelovende toekomst.”

Praktisch

  • Brussels Gate – Alfons Gossetlaan 11 – 1702 Groot-Bijgaarden
  • Parking: 10
  • Openbaar vervoer: met de trein, kan je via een zij-ingang de site betreden. Vanaf de uitgang van het station wordt er bewegwijzering voorzien. ​ Met de bus, lijnen 214, 355 of 136 stoppen dicht bij de ingang van Brussels Gate.
  • van 9.00 u 19.00 u
  • Toegang: gratis, maar inschrijving verplicht via www.installday.be
  • Beursplan

Lees ook:

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment