Nieuwe architectuurprijs zkt. publieksjury – bouwenwonen.net

admin


Nieuwe architectuurprijs zkt. publieksjury

De provincie Antwerpen nodigt architectuurliefhebbers uit om deel te nemen aan de publieksjury van de gloednieuwe Renaat Braemprijs. Deze architectuurprijs, die elke drie jaar wordt toegekend, bekroont innovatieve woonprojecten die breken met traditionele woontypes. Iedereen kan momenteel woonprojecten indienen, waaruit een vakjury 8 projecten zal selecteren. De publieksjury speelt vervolgens een cruciale rol. Aanmelden voor de publieksjury kan tot 20 januari 2024 op www.renaatbraemprijs.be.

In een maatschappij die voortdurend evolueert, waar de bevolking vergrijst, het aantal alleenstaanden toeneemt en samengestelde gezinnen geen uitzondering zijn, is de behoefte aan innovatieve woonvormen zoals cohousing, kangoeroewonen en clusterwonen groter dan ooit. De Renaat Braemprijs wil deze veranderende dynamiek erkennen en ondersteunen door projecten te belonen die creatieve oplossingen bieden voor hedendaagse woonuitdagingen.

Nieuwe architectuurprijs voor innovatieve woonvormen

De Renaat Braemprijs dient als aanmoediging voor visionaire architecten, bouwpromotoren en andere durfals die innovatieve woonvormen omarmen. Ze is vernoemd naar een vooraanstaande Belgische architect uit Antwerpen. AR-TUR, het cultureel platform voor architectuur en ruimte, ondersteunt de provincie Antwerpen bij de organisatie.

Gedeputeerde voor Wonen Kathleen Helsen: “Met deze gloednieuwe architectuurprijs wil de provincie Antwerpen woonprojecten ondersteunen die een antwoord bieden op maatschappelijke uitdagingen. Denk aan de vereenzaming, de schaarser wordende bewoonbare ruimte en de nood aan duurzame woningen. Tegelijk geeft de provincie een stimulans aan de diversiteit van het woonaanbod.”

De vakjury en de publieksjury

Een vakjury zal acht projecten selecteren uit de inzendingen. Nadat ze deze projecten hebben bezocht, wijzen zowel de vakjury als de publieksjury een laureaat aan. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 23 mei 2024 in het provinciehuis in Antwerpen.

De provincie Antwerpen zoekt nog kandidaten voor de publieksjury. Iedereen met een hart voor architectuur kan zich tot 20 januari 2023 kandidaat stellen via www.renaatbraemprijs.be.

Heb je een inspirerend project dat de aandacht verdient?

Dien je project in tot 20 december 2023 via www.renaatbraemprijs.be.
Enkel gerealiseerde projecten die minstens een half jaar bewoond zijn én gelegen op het grondgebied van de provincie Antwerpen, komen in aanmerking.

Lees ook:

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment