Prachtige tuinplanten die het hele jaar door blijven bloeien

admin


Prachtige tuinplanten die het hele jaar door blijven bloeien

Kerstroos

Een tuin vol met planten die het hele jaar door bloeien is de droom van veel tuinliefhebbers. Hoewel de meeste planten seizoensgebonden bloeien en rustperiodes hebben, zijn er toch enkele die het hele jaar door kleur en schoonheid aan je tuin kunnen toevoegen. In dit blog gaan we dieper in op enkele van deze prachtige tuinplanten die elk seizoen iets speciaals te bieden hebben.

Winterheide (Erica carnea)

Winterheide, ook wel bekend als Erica carnea, is een winterharde plant die in de late winter en vroege lente bloeit. Deze planten produceren talloze kleine, klokvormige bloemen in tinten van roze, paars en wit. Ze zijn bestand tegen koude temperaturen en kunnen zelfs in de sneeuw bloeien. Winterheide voegt een vleugje kleur toe aan je tuin wanneer de meeste andere planten nog in rust zijn.

Kerstroos (Helleborus niger)

De kerstroos, Helleborus niger, is een andere variteit van Helleborus die bloeit in de wintermaanden, meestal rond de kersttijd. De witte, komvormige bloemen met een geel centrum zijn een prachtige aanvulling op de winterse tuin. Ze gedijen in de schaduw en kunnen goed groeien in koude klimaten.

Sneeuwklokjes (Galanthus)

Sneeuwklokjes zijn kleine, delicate bloemen die vaak als de eerste tekenen van de lente worden beschouwd, maar ze kunnen al in de late winter bloeien. Deze witte bloemen met hun kenmerkende groene markeringen zijn een welkome aanblik na de sombere wintermaanden. Sneeuwklokjes zijn winterhard en kunnen in de grond worden geplant of in potten worden gekweekt. Deze vind je bij Tuinplant.nl!

Prachtige Tuinplanten die het Hele Jaar Door Blijven Bloeien

Sneeuwklokjes

Camellia (Camellia japonica)

Camellia is een groenblijvende struik die in de late winter en het vroege voorjaar prachtige bloemen produceert. De bloemen variren in kleur van rood en roze tot wit en hebben vaak een opvallende vorm. Camellia’s gedijen in de halfschaduw en zijn winterhard in veel delen van Nederland.

Skimmia (Skimmia japonica)

Skimmia is een compacte struik die het hele jaar door groen blijft en in de late winter bloeit. De plant produceert geurige bloemen in tinten van wit en roze, gevolgd door decoratieve rode bessen die lang aanhouden. Skimmia gedijt in de schaduw en is winterhard.

Prachtige Tuinplanten die het Hele Jaar Door Blijven Bloeien

Skimmia (Skimmia japonica)

Wintergroene struiken

Naast de hierboven genoemde bloeiende planten zijn er verschillende wintergroene struiken die het hele jaar door structuur en kleur aan je tuin kunnen toevoegen. Enkele voorbeelden zijn de buxus, taxus, en laurier. Deze struiken behouden hun bladeren en vormen een stabiele basis voor je tuin, zelfs tijdens de wintermaanden.

Lees ook:

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment