Ruim 200 deelnemers voor tweede editie van Start to Architect

admin


Op 12, 13 en 20 maart organiseerden de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) de tweede editie van Start to Architect, het jaarlijkse inspiratie- en informatiemoment voor laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaars stagiair-architecten. Met ruim 200 deelnemers verspreid over vier sessies in Hasselt, Brussel en Gent blikken de organisatoren terug op een topeditie.

Net als vorig jaar was het programma ook nu weer divers en goedgevuld. Als opener was er een (optionele) rondleiding op elk van de drie locaties: de Oude Gevangenis in Hasselt, Maison de la Poste en Gare Maritime in Brussel en de KAA Arena in Gent. Daarna kwamen alle facetten van de stage aan bod tijdens vier interactieve workshops, gemodereerd door ervaringsdeskundigen van de Orde en NAV.

Onderverdeeld in kleine groepen werden de deelnemers geïnformeerd over thema’s als het zoeken en vinden van een stageplaats, het loon en het statuut, stage in het buitenland, de opvolging en evaluatie van de stage en de toekomstmogelijkheden na de stage. Als afsluiter was er telkens ook nog een netwerkreceptie.

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen blikken heel tevreden terug op het evenement. Ook bij de deelnemers waren de reacties achteraf heel positief.

Foto: © Isabelle Pateer

“Interessant dat we de mogelijkheid kregen om in gesprek te gaan met mensen uit de praktijk.”

“Zeer goed om ‘theoretische’ info te krijgen, afgewisseld met ervaringen.”

“Tof, interactief en up to date.”

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen bedanken de onderwijsinstellingen en studentenclubs die het evenement mee hebben ondersteund. Daarnaast is er ook nog een welgemeend dankwoord voor de partners.Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment