Tuintips voor de derde week van september

admin


Tuintips voor de derde week van september

Net als het weer, heeft de tuin nog heel wat variatie in petto. Stilaan gaan planten wisselen van kleur. Het verval begint en dat gaat vaak gepaard met mooie kleurschakeringen. U hoort ons niet klagen over het weer dit jaar, in het begin van september viel er nog geen regen, maar de afgelopen week was toch al behoorlijk nat. In ieder geval wordt een periode met mooi najaarsweer ook wel oudewijvenzomer genoemd, maar over de datering van dit begrip bestaan misverstanden. Volgens oude gezegden mag alleen warmte rond 8 november zo worden genoemd, maar volgens klimatologen gaat het om warme dagen tussen 17 en 25 september.

Ongedierte zoals muizen, woelmuizen, mollen verschijnen opnieuw in de tuin. Voor woelmuizen, -ratten en mollen zijn klemmen nog steeds het meest doeltreffend. Gebruik handschoenen bij het plaatsen om te vermijden dat de klemmen in contact komen met je lichaamsgeur. Deze zal namelijk de dieren afstoten.
De woelrat is een planteneter die aan de zachte ondergrondse plantendelen knaagt van bijvoorbeeld groenten, vruchtenbomen en ook bloembollen.

Lees het complete artikel op MijnTuin.org

Lees ook:

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment