Zo maak je van je badkamer een fijne ruimte

admin


Je verwacht het misschien niet, maar de badkamer is n van de ruimtes in huis waarin je de meeste tijd doorbrengt. Je doucht hier, gaat er naar het toilet en staat er elke dag voor de spiegel voordat je de deur uit gaat. Reden genoeg om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte, zodat jij je er fijn voelt. Maar hoe maak je van je badkamer een fijne ruimte? Je leest het in deze tekst.

Gebruik rustige kleuren

Wie van zijn badkamer een fijne ruimte wil maken, moet goed nadenken over het kleurgebruik. Als de hoofdkleur in deze ruimte grijs is, voelt het nogal kil aan. Dit is ook het geval als zwart en bruin de boventoon voeren. Kies daarom liever voor warmere kleuren als beige, lichtblauw of groen. In veel badkamers zien we tegenwoordig bovendien pasteltinten terug. Door overwegend rustige kleuren te gebruiken, ga jij je ook een stuk rustiger voelen als jij je in deze ruimte bevindt.

Laat natuurlijke materialen terugkeren

Ben je van plan om je badkamer opnieuw in te richten? Denk dan ook na over het materiaalgebruik. Als je lukraak wat spullen koopt, is de kans namelijk klein dat er een fijne ruimte ontstaat. Dit wordt een stuk aannemelijker als je bijvoorbeeld natuurlijke materialen terug laat keren in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een houten wastafelmeubel en zet een rieten wasmand neer. Je kunt eventueel ook planten in de badkamer neerzetten als je niet te veel geld wilt investeren. Kies in dat geval wel voor planten die goed aarden in deze ruimte.

Kies de juiste raamdecoratie

In de meeste badkamers zit een raam. Hierdoor komt er niet alleen licht naar binnen, maar kun je de ruimte bovendien luchten. Uiteraard wil je niet dat mensen door het raam je badkamer in kunnen kijken als jij staat te douchen. Daarom mag de raamdecoratie niet ontbreken in de badkamer. Je kunt voor een stoffen rolgordijn kiezen, maar toch hangen mensen vaker aluminium of houten jaloezien voor een badkamerraam. Deze materialen kunnen vaak prima tegen de vochtige lucht en geven je badkamer bovendien een strakke en moderne uitstraling.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een fijne badkamer ziet er opgeruimd uit. Helaas is het in veel badkamers een rommeltje. Dit komt vooral doordat er lang niet altijd voldoende opbergruimte is. Als er van alles rondslingert in jouw badkamer, voelt dit misschien niet als een fijne ruimte. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Berg spullen op in bakjes of hang eventueel plankjes aan de muur om spullen op te zetten. Je badkamer wordt op deze manier een stuk georganiseerd.

Maak het af met accessoires

Accessoires zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van de badkamer. Toch staan tierlantijntjes ook in deze ruimte niet slecht. Om sommige badkameraccessoires kun je zelfs niet heen, zoals een toiletrolhouder, een wc-borstel, een prullenbakje en een zeeppomp. Daarnaast kan het leuk zijn om wat kaarsen en potten of vazen in je badkamer neer te zetten.

Lees ook:

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment