Paprikaplaattaart met sardines met komkommersalade

Foto van auteur

By Johan de Wit

Koken met Hugo!

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:

RTL

Een smaakvolle verrassing van Hugo: een knapperige paprikaplaattaart, subtiel verrijkt met sardines. En als perfecte aanvulling een verfrissende komkommersalade. Hugo weet altijd de juiste toon te zetten voor een geweldige avond. Smul mee en geniet van deze traktatie!

Het menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de paprikaplaattaart met sardines en verderop in het artikel vind je de benodigdheden en bereidingswijze van de komkommersalade. 

Paprikaplaattaart met sardines

  • 4 personen
  • Bereiding: circa 45 minuten

Ingrediënten 

  • 3 rode paprika’s 
  • 3 rode uien 
  • 2 tenen knoflook 
  • Neutrale olijfolie 
  • 1 tak rozemarijn 
  • Zout en chilivlokken  
  • 1½ theelepel sherryazijn of rode wijnazijn 
  • 1 eetlepel kappertjes 
  • 1 rol flammkuchendeeg 
  • 2 blikjes sardines  

Bereidingswijze 

Stap 1: Maak de paprika’s schoon en snijd in korte repen. Pel en snijd de uien in smalle parten en pel en snijd de knoflook in grove plakjes. 

Stap 2: Verhit een royale scheut olie in een braadpan – het lekkerst is het als je de olie uit het sardineblik gebruikt – en bak op laag vuur de uien, knoflook, grofgescheurde rozemarijnnaalden en paprikareepjes. Kruid met zout en een snuf chilivlokken. Bak circa 20 minuten tot de uien en paprika’s zacht en gekarameliseerd zijn. Breng tot slot op smaak met de azijn en schep de kappertjes erdoor.  

Stap 3: Verwarm de oven voor op 215°C.  

Stap 4: Rol het deeg uit op de bakplaat en beleg met het paprikamengsel. 

Stap 5: Beleg met sardines. Bak circa 15 minuten in de oven. 

Paprikaplaattaart met sardines
Paprikaplaattaart met sardines

Komkommersalade

  • Salade voor 3-4 personen
  • Bereiding circa 15 minuten

Ingrediënten 

  • 1 komkommer 
  • 1 rode chilipeper 
  • 400 gr. witte bonen of cannellinibonen 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 (biologische) citroen 
  • Olijfolie extra vergine 
  • 4 takken munt 
  • Zout  

Bereidingswijze

Stap 1: Halveer de komkommer overlangs. Schraap met een lepel de zaadlijst eruit en snijd de komkommer in halve maantjes.  

Stap 2: Snijd de steelaanzet van de peper en tik het zaad eruit. Snijd de peper in ringetjes en spoel de bonen af.  

Stap 3: Rasp de knoflook en citroenschil boven een kom. Voeg het sap van de citroen en 75 ml. olijfolie erbij en breng op smaak met zout. 

Stap 4: Pluk en scheur de muntblaadjes grof. Maak de bonen, komkommer, chili en munt aan met de dressing.  

Komkommersalade
Komkommersalade
Dit is een artikel van

Bron